Dierenasiel Hof van Ede is hard aan grondige renovatie toe. Renovatie verlengt de levensduur van het dierenasiel met 20 tot 25 jaar. Bij de renovatie worden geen maatregelen genomen om de isolatiewaarde van het slecht geïsoleerde pand te verhogen. In de Perspectiefnota is een eenmalig toegekende bijdrage opgenomen. GroenLinks/PE en SGP willen dat het toegekende bedrag met € 30.000 wordt verhoogd ter dekking van het treffen van energiebesparende maatregelen, o.a. voorzien in isolatie. De kosten voor het treffen van deze energiebesparende maatregelen (€ 30.000) moeten worden gedekt uit algemene middelen. Het amendement is aangenomen.

AMENDEMENT Dierenasiel Hof van Ede (12 november)

Wij constateren dat opvang van ontheemde dieren een taak van de gemeente is. Dierenasiel Hof van Ede is hard aan grondige renovatie toe. Renovatie verlengt de levensduur van het dierenasiel met 20 tot 25 jaar. Het dierenasiel is slecht geïsoleerd. Bij de renovatie worden geen maatregelen genomen om de isolatiewaarde van het pand te verhogen.

Overwegende dat de gemeente Ede volgens het convenant tot de duurzaamste gemeentes van Nederland moet gaan behoren. Volgens het convenant (pag.12) zet gemeente Ede in op het energiezuinig maken van bestaande bouw. Wij zijn van meing dat de gemeente een voorbeeld dient te zijn voor haar inwoners.

Wij zien graag dat de bij de Perspectiefnota eenmalig toegekende bijdrage in het achterstallig groot onderhoud van € 250.000 in de Programmabegroting 2016-2019 wordt verhoogt naar € 280.000 voor een bijdrage in achterstalling onderhoud. De verhoging voor groot onderhoud van € 30.000 dient te worden verstrekt ter dekking van het treffen van energiebesparende maatregelen, o.a. voorzien in isolatie. De kosten voor het treffen van deze energiebesparende maatregelen (€ 30.000) worden gedekt uit algemene middelen.