Op dinsdag 17 maart organiseert GroenLinks/PE een thema avond over het bomenbeleid in de gemeente Ede. Alle inwoners van de gemeente Ede met interesse in bomen zijn welkom op deze avond.

Het Bomenbeleidsplan is in 2013 door de gemeenteraad goedgekeurd. Wim Janssen, adviseur Groen van de gemeente Ede, zal vertellen hoe het beleidsplan nu wordt uitgevoerd. Daarna volgt een presentatie door Leo Goudzwaard, loofbomen specialist van Wageningen Universiteit over ecologische en klimaatregulerende functies van bomen in een stad. Vanuit de gemeente Rotterdam is Erica Koning uitgenodigd om te vertellen hoe in de Rotterdamse regio wordt geprobeerd natuur en stedelijke functies met elkaar te verweven. Ten slotte is er een presentatie door Elsa Loosjes van de Stichting Milieuwerkgroepen Ede over hun visie op het bomenbeleid.

De bijeenkomst is bedoeld om kennis vanuit verschillende perspectieven bij elkaar te brengen. Na de lezingen volgt een discussie: wat hebben we geleerd, hoe passen de verschillende mogelijkheden in elkaar, wat ontbreekt nog, wat zouden we in de toekomst kunnen doen?

De Thema avond Bomenbeleid vindt plaats in de Ericahorst, Proosdijerveldweg 55, 6714 AA Ede, van 20:30 tot ongeveer 22:15. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij de secretaris van GroenLinks/PE Judith Klostermann via groenlinkspe@hotmail.com.