We gaan er weer tegenaan....

Na een paar weken rust gaan we er weer enthousiast tegenaan. Voor de vakantie-periode kwam GroenLinks Ede met een verdubbeling van haar fractie uit de verkiezingen, konden we een wethouder leveren en trad er een nieuw afdelingsbestuur aan. We staan allemaal te trappelen om een bijdrage te leveren aan een socialer en groener Ede.

Vanaf maandag 10 september starten we weer met onze wekelijkse fractievergaderingen (openbaar: je bent dus van harte welkom), op 12 september houden we ons eerste GroenLinks-café van het nieuwe politieke jaar, met als thema “Cultuur, waar kan het beter?” in café Substitute op het museumplein.

Ook landelijk beginnen we meteen met een belangrijke meetup. In de AFAS Amsterdam is iedereen welkom op 9 september (vooraf aanmelden). Jesse Klaver gaat met ons in gesprek over zijn ervaringen in de kantine-tour, waar hij in het afgelopen jaren in het hele land gesproken heeft met vele mensen uit onderwijs, politie, zorg en openbaar vervoer. Het is crisis in onze publieke dienstverlening. Het kabinet dreigt de dividendbelasting af te schaffen wat ons jaarlijks rond de 2 miljard kost. Dat geld is hard nodig om de publieke diensten op orde te brengen. In plaats van te investeren in verbetering van het onderwijs voor onze kinderen, onze veiligheid, onze gezondheid en zorg voor onze jeugd en ouderen, ons openbaar vervoer, kiest dit kabinet voor kadootjes aan veelal buitenlandse aandeelhouders. Ondanks breed verzet drukt het kabinet deze onzinnige maatregel door. Als dit doorgaat, zal dit ook de Edese samenleving hard gaan raken.

In de AFAS zal GroenLinks duidelijk laten horen, dat het anders moet in Nederland. Kom dus ook naar deze meetup "Kantine in actie" in AFAS op 9 september, een inspirerende aftrap voor het nieuwe jaar.